Αποκλειστικό: το νέο σούπερ κανό του ΓΑΠ!

Καλοκαίρι αναζητήσεων και τελικώς αποφάσεων θα είναι το φετινό για τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται ότι θα οριστικοποιήσει τον πολιτικό του σχεδιασμό για τη νέα πολιτική περίοδο που θα αρχίσει το φθινόπωρο, με βασικό δίλημμα το εύρος και τον χρόνο του προεξοφλούμενου πλέον ανασχηματισμού, ενώ στο «τραπέζι» παραμένουν, έστω ως απομακρυσμένες πιθανότητες, και τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Παπανδρέου, παρά το κλίμα αναταραχής στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τις συνεχιζόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, θεωρεί ότι ολοκλήρωσε μια ιδιαίτερα επίπονη πολιτικά περίοδο, διατηρώντας ισχυρές εφεδρείες. Η κυβέρνηση επέβαλε σκληρά οικονομικά μέτρα, πέτυχε την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου χωρίς κοινοβουλευτικές απώλειες, οι κινήσεις της στον τομέα της σταθεροποίησης της οικονομίας στηρίζονται, και μάλιστα ενθέρμως, από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, ενώ παρά την ορατή κυβερνητική φθορά, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις.

το πλήρες άρθρο εδώ:

σχόλιο ιστολογίου:

η καλοκαιρινή ραστώνη δίνει λίγο χρόνο στην αποτυχημένη (με ελάχιστες εξαιρέσεις) κυβέρνηση «αντιεξουσιαστών» του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΓΑΜαΠ όμως, είναι αναγκασμένος να συγκρουσθεί με τι καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ και τις άλλες συνιστώσες του κυβερνώντος κόμματος.

Θετικό σημείο είναι η έκθεση του ΔΝΤ, αρνητικό σημείο η ανεπάρκεια μιας ντουζίνας
και πλέον Υπουργών και Υφυπουργών.


Advertisements
This entry was posted in dedicated, ΕΛΛΗΝΙΚΑ, politics, thoughts, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s